Ikona dostępności
PUZ - Uczelnia Liderów, Orzeł Edukacji

Wyszukaj na stronie

Aktualności

Tajniki technologii gastronomicznej

Tajniki technologii gastronomicznej

16.04.2025 r.

Tatar, krewetki, a może deser? Studenci kierunku analiza żywności i żywienie człowieka rozpoczęli już pierwsze zajęcia, podczas których technologię gastronomiczną ćwiczyli w praktyce. To nie tylko okazja do sprawdzenia się w kuchni, ale przede wszystkim element kształcenia specjalistycznego, które łączy teorię z praktyką.

Zajęcia odbywają się w ramach przedmiotu technologia gastronomiczna, jednego z pierwszych przedmiotów specjalnościowych w obrębie wybranej ścieżki - gastronomia i sztuka kulinarna. Podczas laboratoriów studenci uczą się naukowych podstaw procesów fizycznych, chemicznych i biologicznych, jakie zachodzą podczas obróbki żywności. Zdobywają także praktyczne umiejętności w zakresie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania, przygotowywania i przechowywania produktów spożywczych.

Technologia gastronomiczna łączy wiedzę teoretyczną z praktycznym podejściem do kuchni. Jej celem jest nie tylko poprawa jakości przygotowywanych potraw i bezpieczeństwa w kuchni, ale też rozwijanie innowacyjnych rozwiązań w sztuce kulinarnej. To solidna podstawa dla przyszłych specjalistów, którzy chcą profesjonalnie zajmować się żywnością i jej przygotowaniem.

Galeria:

  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
  • Tajniki technologii gastronomicznej
Wydział Nauk Społecznych
Wydział
Nauk Społecznych
Wydział Ochrony Zdrowia
Wydział
Ochrony Zdrowia
Wydział Humanistyczno-Ekonomiczny
Wydział
Humanistyczno-Ekonomiczny
Wydział Politechniczny
Wydział
Politechniczny
Biblioteka
Wydawnictwo
Biuro karier
Erasmus+
Projekty i współpraca
Dom Studenta
Akademicki Związek Sportowy
Uniwersytet Dziecięcy
Centrum Kształcenia Podyplomowego, Języków Obcych i Sportu
Pracownik
Media
Wynajem pomieszczeń
Pracownia dydaktyczno-sportowa
Dydaktyczna inicjatywa doskonałości

Państwowa Uczelnia Zawodowa im. prof. Edwarda F. Szczepanika w Suwałkach
ul. Teofila Noniewicza 10, 16-400 Suwałki

Powrót na górę strony

Realizacja: Zdzislowicz.pl - Strony WWW Warszawa

Copyright © PUZ w Suwałkach

Tel.: 729 052 615
Adres e-mail: biuro.rektora@puz.suwalki.pl

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Zamknij