Dom Studenta
Dom Studenta Państwowej Uczelni Zawodowej im. prof. Edwarda F. Szczepanika w Suwałkach przy ulicy Szkolnej 2 przeznaczony jest do kwaterowania studentów PUZ w Suwałkach, studentów innych uczelni oraz studentów przyjeżdżających w ramach programów międzynarodowych, którym codzienny dojazd do Uczelni uniemożliwiałby lub w znacznym stopniu utrudniał studiowanie, i którzy znajdują się w trudnej sytuacji materialnej.
Nowo zmodernizowany, w pełni przystosowany do europejskich standardów, przepisów i norm 5-cio kondygnacyjny budynek wyposażony jest w dwie panoramiczne windy. Dysponuje 154 miejscami noclegowymi dla studentów, 90 miejscami dla uczniów suwalskich szkół ponadgimnazialnych i policealnych oraz 28 miejscami o podwyższonym standardzie dla kadry akademickiej.
W okresie letnim od lipca do września istnieje możliwość wynajęcia pokoi dla grup zorganizowanych, rodzin z dziećmi a także indywidualnych turystów za przystępną cenę.
W Domu Studenta znajdują się także specjalne pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych.
Ceny wahają się od 60 zł do 140 zł brutto za dobę od osoby, w zależności od tego jaki pokój wybierzemy.
Rezerwacja telefoniczna pod numerem telefonu 87 517 25 00; e-mail: ds@puz.suwalki.pl
- Student PUZ w Suwałkach– na podstawie rokrocznie składanego wniosku o przyznanie miejsca w DS (plik do pobrania na stronie internetowej), na recepcji Domu Studenta. Na podstawie złożonych i rozpatrzonych wniosków, Komisja ds. Zakwaterowania układa listy imienne.
- Informacje o przyznaniu miejsca Student może uzyskać w drodze telefonicznej lub emailem,
- W trakcie roku akademickiego student jest kwaterowany na podstawie pisemnego skierowania.
- studenci innych uczelni na podstawie złożonego podania o przyznanie miejsca w DS do Dyrektora Administracyjnego PUZ w Suwałkach z akceptacją w/w.
- grupy zorganizowane, firmy i instytucje, rodziny z dziećmi a także turyści telefonicznie 87 517 25 00; e-mail: ds@puz.suwalki.pl lub osobiście do administracji Domu Studenta PUZ w Suwałkach ul. Szkolna 2; 16-400 Suwałki.