Ikona dostępności
PUZ - Uczelnia Liderów, Orzeł Edukacji

Wyszukaj na stronie
Menu

Analiza żywności i żywienie człowieka

Specjalności:

JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI
GASTRONOMIA I SZTUKA KULINARNA

Studia stacjonarne* inżynierskie (3,5-letnie)
* tryb dzienny lub popołudniowo-weekendowy, bezpłatne

Wiedza

Student zdobywa WIEDZĘ ogólną z technologii żywności i żywienia, a w szczególności z wytwarzania, przetwarzania, utrwalania, przechowywania, kontroli i monitorowania jakości żywności, a także z zakresu racjonalnego żywienia oraz organizacji i działalności lokali gastronomicznych.

Umiejętności

Student nabywa umiejętności w zakresie m. in.:

  • analizy i oceny produktów żywnościowych;
  • wdrażania systemów kontroli i zapewnienia jakości żywności;
  • oceny i planowania racjonalnego żywienia człowieka i żywienia zbiorowego;
  • organizacji produkcji żywności w zakładach przetwórczych i gastronomicznych;
  • wdrażania i sprawowania kontroli nad procesem produkcji żywności, modyfikowania istniejących procesów produkcji i proponowania nowych.
Praca

Absolwent może znaleźć pracę m. in. w:

  • laboratoriach oceny i monitorowania jakości i bezpieczeństwa żywności;
  • przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego;
  • szeroko pojętej gastronomii.

ul. Noniewicza 10
16-400 Suwałki

Zadzwoń, dowiedz się więcej:
tel. 729 052 657

www.puz.suwalki.pl


www.facebook.com/puzwsuwalkach

Harmonogram rekrutacji

I tura: 1 czerwca - 15 lipca
II tura: 22 sierpnia - 29 września

ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

Wydział Nauk Społecznych
Wydział
Nauk Społecznych
Wydział Ochrony Zdrowia
Wydział
Ochrony Zdrowia
Wydział Humanistyczno-Ekonomiczny
Wydział
Humanistyczno-Ekonomiczny
Wydział Politechniczny
Wydział
Politechniczny
Biblioteka
Wydawnictwo
Studium Języków Obcych, WFiS
Biuro karier
Erasmus+
Centrum Transferu Technologii
Studia podyplomowe
Projekty i współpraca
Dom Studenta
Akademicki Związek Sportowy
Uniwersytet Dziecięcy
Pracownik
Media
Usługi
Szkolenia i kursy
Dydaktyczna inicjatywa doskonałości

Państwowa Uczelnia Zawodowa im. prof. Edwarda F. Szczepanika w Suwałkach
ul. Teofila Noniewicza 10, 16-400 Suwałki

Powrót na górę strony

Realizacja: Zdzislowicz.pl - Strony WWW Warszawa

Copyright © PUZ w Suwałkach

Tel.: 729 052 615
Adres e-mail: biuro.rektora@puz.suwalki.pl

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Zamknij